om magnus genuina massage

massör Magnus Tängdén Magnus heter jag och det är till mig du kommer när du bokat din massage på Genuina Massagen. Min behandling går på djupet och jag arbetar mycket med triggerpunkter då det är dessa som är en vanlig orsak till smärta. En triggerpunkt är enkelt förklarat ett nervcenter där nerven från ryggraden får kontakt med muskeln. Man säger att en triggerpunkt blir aktiv om muskeln får jobba för länge i statisk läge. Punkten drar då ihop sig och muskeln blir kort vilket resulterar i belastning i båda muskelfästena. Det kan i sin tur orsaka att kotor och andra leder hamnar ur position och det är då det uppstår en skarp huggande smärta vid rörelse. Behandlar man inte det i tid kan det leda till inflammation och då får du en smärta som är mer dov och sitter i även vid vila.

En annan anledning till att man kan känna sig stel och trött i kroppen är att slaggprodukter samlas i muskler och bindväv. Ett exempel är om man har magnesiumbrist, då hamnar kalciumet i musklerna istället för där den ska vara i benvävnaden. Här är gammal hederlig klassisk svensk massage, kopping och magnesiumtillskott den bästa metoden.

Oavsett varför du är stel eller har ont gör jag alltid mitt bästa för att hjälpa dig må bättre. Människokroppen fascinerar mig och jag vill hela tiden utveckla mitt sätt att arbeta. Ju mer jag läser och arbetar desto mer avancerad och känslig inser jag att den är. Som tur är behöver vi inte aktivt tänka på att må bra eftersom vår kropp hela tiden strävar efter att uppnå detta själv. Lösningen är enkel, men är i dagens samhälle mindre enkel att leva efter. Det vi behöver göra för att må bra är att ge kroppen rätt näring och inte överdriva något utan ha en balans mellan allt i livet.

vila är en förutsättning för hälsa